Preview Mode Links will not work in preview mode

Dwaalverhalen

Jan 13, 2022

Het oude kerkhof in Larragh. Een eeuwige Ierse wind slijt er de tijd glad en schuurt de grafstenen naamloos. Schapen met vuil geklit haar houden het gras tussen de graven kort. De oude fragiele vrouw was me niet opgevallen.

Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door...


Jan 6, 2022

Iemand zal de tijd naar zijn hand moeten zetten en gaan staan boven vluchtig schijnbelang van de dunne lagen van louter dit moment. Iemand zal dat moeten doen.

Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 


Nov 21, 2021

Een late herfstavond. Bomen buigen met de wind mee. Het water rimpelt op de rivier. De straat waar ik op uitkijk is leeg en lijkt door iedereen vergeten. Een vale maan sluiert haar, met het dunne licht van een filmdecor. Vanachter het raam waar ik zit speel ik met mijn handen regisseur.

Elke donderdag een nieuwe...


Nov 7, 2021

Hoever gaat het geloof in je eigen kind? Hoelang blijf je er van overtuigd dat jouw kind de nieuwe Rachmaninov is? Terwijl zelfs de nauwste familieleden het niet meer trekken om zonder opzichtig geeuwen en andere zichtbare sporen van uitputting door auditieve mishandeling, te luisteren als jouw kind voor de zoveelste...


Oct 19, 2021

Het water van de rivier volgde zijn eeuwige gang. Herfstbladeren in aardetinten dreven mee op de stroom of strandden achter riet en dode takken. De herfstlucht was zwaar en donker als lood. Ver weg krijste een enkele hongerige meeuw schril in haar zoekvlucht naar voedsel.

Elke donderdag een nieuwe aflevering van...